Polițiștii rutieri au făcut ravagii între șoferi. Amenzile aplicate depășesc 100.000 de lei

Acțiune de proporții organizată de polițiștii rutieri pe drumurile din județ. S-a întâmplat în perioada 15-21 noiembrie a.c., când polițiștii rutieri au au organizat 20 de filtre în trafic, în cadrul operațiunii fiind angrenați 40 de agenți și ofițeri din cadrul Serviciului Rutier și a structurilor de specialitate din subunitățile de poliție.

Controalele s-au lăsat cu o sumedenie de sancțiuni. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 443 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 117.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate, spun reprezentanții IPJ, pentru nerespectarea limitei legale de viteză, respectiv 163 de sancțiuni, iar 23 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere persoanelor care au acest drept. De asemenea, au fost reținute 67 de permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au întocmit 16 dosare de cercetare penală .

În timpul acestei acțiuni, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani au oprit pentru control, duminică (n.r. – 21 noiembrie a.c.), pe Bulevardul Mihai Eminescu, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă. La volan era un tânăr de 29 de ani, din comuna Stăuceni, care însă nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult de atât, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0, 56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acuzat de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, tânărul s-a ales cu un dosar penal.

 

Deja ai votat!