Tupeu plătit cu o amendă de 900 de lei. Dorohoian amendat de jandarmi după un scandal într-un bar

Un tânăr de 33 de ani s-a ales cu o amendă de 900 de lei, după ce sâmbătă seară (n.r. – 20 noiembrie a.c.) s-a dat în spectacol într-un bar din municipiul Dorohoi. Deranjat de acțiunea de control a jandarmilor pentru verificarea respectării măsurilor sanitare preventive anti COVID-19, bărbatul a început să comenteze și a refuzat în mod repetat să își decline identitatea la solicitarea jandarmilor. Prin urmare, forțele de ordine l-au sancționat contravențional atât pentru scandalul provocat, cât și pentru refuzul de legitimare.

Nu a fost singura amendă aplicată de jandarmi în weekend-ul trecut, în total fiind constatate 90 de fapte de natură contravențională pe timpul executării misiunilor independente sau în sistem integrat, împreună cu polițiști.

„Valoarea totală a amenzilor depășește suma de 13.000 de lei, cu precizarea că o bună parte dintre sancțiuni au fost avertismente scrise, pentru fapte cu un pericol social redus”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, care a adăugat că instituția a suplimentat efectivele angrenate în misiuni la sfârșitul săptămânii trecute, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică dar și pentru și intensificarea acțiunilor de prevenție sanitară.

 

Deja ai votat!