Ceremonie specială la învestirea noului preot militar Teodor Cenușă (video)

Astăzi a fost oficiată slujba de învestire a noului preot militar al Garnizoanei Botoșani, Teodor Cenușă, aceasta fiind oficiată de un sobor de preoți. În cadrul ceremoniei au fost prezente și oficialități, respectiv reprezentanți ai armatei, primarul Cosmin Andrei, Doina Federovici, președintele CJ și Dan Nechifor, prefectul județului.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului național, continuând cu susținerea slujbei religioase de către preoții prezenți. În această zi specială preotului Teodor Cenușă i-au fost alături familia, dar și zeci de credincioși din parohie.

„În neamul nostru românesc Biserica și armata au mers mână în mână. (…) Avem nevoie de un preot care să ne facă să ne dăm jos armura de ostaș de pe noi și vrem să ajungă la sufletul nostru. Aveți în dreapta dumneavoastră (către preotul Cenușă) pe frații care v-au format, iar în stânga îi aveți pe frații care vă așteaptă. Deschideți sufletul ostașilor și mintea comandanților, astfel încât lucrarea dumneavoastră pe care o începeți aici să aibă succes”, a transmis Daniel Pop, general Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

De asemenea, noul preot militar a transmis câteva cuvinte emoționante în cadrul ceremoniei religioase.

„Am avut bucuria de a mă naște într-o familie unde prezența lui Dumnezeu să fie continuă și sub forma rugăciunii, a chemării de zi cu zi ca un mod de viață sau ca o constantă a vieții. Apoi, am înțeles că putem avea o relație personală cu Dumnezeu, că noi putem să-I spunem gândurile noastre, să-I cerem lucruri, sa ne plângem Lui și să-l rugăm, iar El să ne răspundă prin intermediul cuvintelor sfintelor scripturi, prin cuvintele sfinților părinți, prin oamenii pe care-i întâlnim, prin fapte sau prin modul minunat prin care pune în viața noastră indicatoare către viața cea veșnică”, a spus preotul militar Teodor Cenușă.

Tot în cadrul slujbei de astăzi, Preotul militar Ștefan Cezar Grădinaru, care s-a pensionat, a primit distincția „Crucea Moldavă” de la IPS Teofan.

Deja ai votat!