Doar trei cereri la primărie pentru ochelarii copiilor

Interesul botoşănenilor pentru ajutorul acordat de municipalitate preşcolarilor şi elevilor  care au probleme cu vederea este foarte scăzut. Dorin Burlacu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că până la această dată au fost primite doar trei cereri. Alţi cinci botoşăneni au solicitat de la DAS cererile pentru a le completa acasă.

Numărul mic al cererilor poate fi pus pe seama nivelului venitului pe membru de familie până la care se acordă acest ajutor. „Poate plafonul de venit pe membru de familie, de 800 de lei, este un pic prea mic. O să mai analizăm să vedem. Noi am asimilat acest plafon cu cel până la care se acordau ajutoarele pentru încălzire. Când a fost aprobată hotărârea de Consiliu Local nu era încă apărută Hotărârea de Guvern cu normele noi pentru acordarea ajutoarelor la încălzire, prin care plafonul a fost ridicat de la 800 de lei la 1.386 de lei”, a explicat Dorin Burlacu.

Cererile se primesc din 10 noiembrie

Începând cu 10 noiembrie, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani primeşte solicitări în vederea acordării tichetelor pentru sprijinirea copiilor şi elevilor care au probleme oculare. Fiecare tichet are o valoare de 500 de lei şi se acordă preşcolarilor şi elevilor înscrişi într-o unitate de învăţământ preuniversitar. Beneficiază de acest ajutor financiar copiii şi tinerii care provin din familii unde venitul mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna anterioară celei în care s-a înregistrat cererea este de maxim 800 de lei.

Distribuirea tichetelor de sprijin, precum şi dispoziţia de aprobare, se face de către DAS Botoşani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original şi a semnăturii de primire a reprezentantului legal. Beneficiarul poate utiliza tichetul de sprijin în perioada de valabilitate, numai pentru achitarea costului integral/parţial al confecţionării unei perechi de ochelari de vedere (rame şi lentile).

În calitate de viceprimar cu atribuţii de coordonator al activităţii Direcţiei de Asistenţă Socială, mulţumesc pe această cale tuturor consilierilor locali care au înţeles necesitatea aprobării Regulamentului de acordare a unor beneficii de asistenţă socială sub formă de tichete sprijin în cuantum de 500 de lei pentru remedierea problemelor oculare la preşcolarii şi elevii din municipiul Botoşani şi facilitarea accesului la educaţie şi au votat în unanimitate Proiectul de Hotărăre de Consiliu Local întocmit de către aparatul de specialitate, alături de Direcţia de Asistenţă Socială”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

 

Deja ai votat!