O nouă expoziţie de artă la Memorialul Ipoteşti

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” marchează Ziua Patrimoniului prin organizarea unei expoziţii de artă, cu lucrări ale pictorului botoşănean Aurel Mocanu Agrippa.  Vernisajul va avea loc miercuri 24 noiembrie 2021, ora 11:00, în Sala de Expoziţii „Horia Bernea” a Memorialului Ipoteşti.

Aurel Mocanu Agrippa s-a născut pe 24 aprilie 1940 în Botoşani şi a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Institutului Pedagogic din Bucureşti în anul 1967. A debutat în anul 1968 cu o expoziţie în oraşul natal. Începând cu 1976 şi până în 1998, Aurel Mocanu Agrippa a fost muzeograf la Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă, unde, alături de renumitul critic Mihai Orovei şi apreciatul pictor Corneliu Vasilescu, a organizat numeroase şi importante evenimente expoziţionale. Activitatea artistică intensă i-a fost răsplătită cu numeroase premii şi aprecieri în critica de artă, fiind unul dintre cei mai bine cotaţi pictori ai vremii sale.

Aurel Mocanu Agrippa a trecut la cele veşnice pe 25 februarie 2000, în plină forţă creatoare, lăsând un gol în arta plastică românească.

Deja ai votat!