Săptămâna Educației Globale, marcată de elevii Școlii „Leon Dănăilă” din Darabani

Săptămâna educației globale a fost marcată, vineri, și de elevii Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani printr-o serie de activități coordonate de profesorul de istorie Lucian Florea.

Activitatea din acest an s-a desfășurat sub sloganul: „Este lumea noastră. Să acționăm, împreună!”, Astfel, elevii clasei a VI-a A au acționat cu sufletul deschis și au oferit o rază de speranță copiilor care au avut nevoie de ea, sub propria deviză: „Să facem viața mai frumoasă, celor din jurul nostru!”. Aceștia au adunat haine, încălțăminte și dulciuri, pe care le-au donat unor copii, din patru familii din Darabani cu care soarta nu a fost prea darnică.

„Sperăm, ca prin aceste tipuri de activități, elevii să conștientizeze faptul că alți copii au nevoie de sprijinul lor și că edificarea unei lumi mai bune depinde de altruismul fiecăruia dintre ei”, a declarat Lucian Florea, profesor de istorie în cadrul Școlii Gimnaziale Leon Dănăilă.

Programul de granturi al Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei sprijină inițiative regionale, naționale și/sau locale desfășurate în cadrul campaniei anuale – Săptămâna Educației Globale (GEW), campania din acest an desfășurându-se în perioada 15-21 noiembrie 2021, cu scopul de a sensibiliza opinia publică privind educația globală (GE)/educația pentru dezvoltare globală (GDE) în Europa.

Deja ai votat!