vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTActivitate dedicată Zilei Naționale, desfășurată la Liceul "Alexandru Cel Bun" (video)

Activitate dedicată Zilei Naționale, desfășurată la Liceul „Alexandru Cel Bun” (video)

Muzeul Județean, în parteneriat cu Liceul „Alexandru Cel Bun” din Botoșani, a organizat astăzi o serie de activități cuprinse în cadrul proiectul educativ „PERSONALITĂȚI BOTOȘĂNENE ÎN RĂZBOIUL DE REÎNTREGIRE A ROMÂNIEI”.

Scopul manifestării este acela de a evidenția importanța Zilei Naționale a României și contribuția personalităților botoșănene la susținerea efortului de război la capătul căruia s-a înfăptuit Marea Unire. Astfel, activitatea a debutat cu prezentarea Primului Război Mondial și a literaturii română, dar și despre cum era școala botoșăneană în timpul Războiului, de către profesorul Nicoleta Foltea.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezent și muzeograful Florin Știrbăț care a vorbit despre contribuțiile botoșănene la Marea Unirea. În manifestarea dedicată importanței Zilei Naționale s-au implicat și elevii clasei a IX-a din cadrul Liceului Alexandru Cel Bun, respectiv elevele Alexandra Ciobănașu, Dumitrița Cecilia Niculcea, Anamaria Lorena Corduneanu și Bianca Malvina Rusu, prin referatele pregătite de acestea fiind evocate personalități precum Constantin Gane, Octav Onicescu, Tiberiu Crudu și Ioan Missir.

„Aceasta este o activitate educativă desfășurată în cadrul unui proiect intitulat <<Personalități botoșănene în Războiul de reîntregire a României>>. Au fost contribuții interesate ale elevilor, Muzeul Județean Botoșani participă cu un colaj de fotografii de epocă din perioada Primului Război Mondial și de asemenea, cu un material powerpoint conceput și realizat de specialiștii din cadrul muzeului pentru a evidenția semnificația importanței Zilei de 1 Decembrie, dar și contribuția personalităților și a societății civile din fostele județe Botoșani și Dorohoi la efortul de război și în final la înfăptuirea Marii Uniri”, a declarat muzeograful Florin Știrbăț.

Acesta a mai adăugat faptul că elevii au fost încântați de această activitate prin care este oferită o secvență de istorie locală, „pe lângă cunoștințele pe care le au deja, acestea fiind transmise prin intermediul programei oficiale de istorie, Istoria Națională integrată în Istoria Universală, noi venim și completăm această secvență educativă de istorie locală, cu atât mai mult cu cât se apropie Ziua Națională”, a spus Florin Știrbăț.

Seria de activități desfășurate astăzi au fost coordonate de profesorii Anca Angela Știrbăț și Nicoleta Foltea și de bibliotecarul Oana Maria Acsinie.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...