Beție de comă la 13 ani

A decis să îşi serbeze ziua de naştere cu câteva zile mai devreme şi a ajuns în comă la aspital. O fată de nici 13 ani a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a petrecut mai mult decât trebuia.

Cazul a ajuns în atenţia medicilor pediatri, după ce fata a ajuns la spital aproape inconştientă în urma consumului de băuturi alcoolice. Minora, care ar trebui să împlineacă 13 ani la finele acestei luni, a decis să sărbătoreacă acest lucru în avans şi a consumat o cantitate apreciabilă de alcool, pentru vârsta ei.

La scurt timp, acesteia i s-a făcut rău şi a fost adusă de câţiva cunoscuţi la spital, unde a fost imediat preluată de cadre medicale. Potrivit medicilor, copila nu este la prima experienţă de acest fel. Deşi are doar 13 ani, neîmpliniţi, aceasta este deja în evidenţele secţiei de neuropsihiatrie infantilă cu labilitate psiho-emoţională şi tulburări de comportament pe fondul consumului abuziv de alcool. „Acum a ajuns la spital cu o alcoolemie de 0,55 miligrame per litru alcool pur. S-a decis supravegherea de specialitatepână la metabolizarea alcoolului şi excluderea complicaţiilor secundare consumului de alcool”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Ulterior, aceasta urmează să fie supusă unei evaluări psihiatrice de către un medic specialist. „La vârsta juvenilităţii, în absenţa figurilor parentale, sau când supravegherea parentală este absentă, sub influenţa anturajului, consumul de alcool este frecvent întâlnit în rândul tinerilor, din păcate la vârste fragede, atât la băieți, cât și la fete. Atunci când adolescenții, imaturi afectiv, au probleme emoționale, consumul de alcool devine o modalitate de a fugi de realitate, deoarece alcoolul este cel mai la îndemână anxiolitic. Alteori este o atitudine de sfidare a regulilor și normelor sociale, din teribilism, de experimentare a diverselor substanțe interzise”, a precizat medicul primar de psihiatrie pediatrică Laura Jijie, coordonator al Compartimentului de Psihiatrie pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Deja ai votat!