Carte de identitate falsă descoperită la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit o carte de identitate românească falsă ce urma să fie folosită în Franța. Falsul a fost descoperit luni seară, când în PTF Stânca s-a prezentat pentru a intra în țară, ca pasager într-un autovehicul, un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 42 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care, în căptușeala borsetei a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane, dar care s-a dovedit a fi falsificată în totalitate. Nevoit să ofere explicații, bărbatul a declarat că a fost contactat de un concetățean, care l-a rugat să transporte documentul în Franța. Totodată, a susținut cel în cauză, nu știa că acesta este un fals.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Deja ai votat!