Liber după agresiuni sexuale în centrul orașului

individul obișnuia să acționeze pe Pietonalul Unirii

Un tânăr de 27 de ani, din municipiul Botoșani, care a agresat sexual mai multe femei la începutul lui 2020, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani. Acuzat de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri, Mihai P. s-a ales cu o pedeapsă rezultantă de doi ani de închisoare, dar instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Astfel, timp de trei ani, tânărul va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații stabilite de judecători, printre care și obligația de a presta 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei municipiului Botoșani sau la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani. Sentința este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, pe 25 ianuarie 2020, tânărul ar fi urmărit o femeie de 38 de ani din municipiul Botoșani, până în liftul din scara blocului unde aceasta locuia, și ar fi efectuat acte de natura sexuală în fața femeii. După comiterea faptei, individul a părăsit imobilul respectiv, însă, în urma sesizării pe 112, au fost alertate toate echipajele de poliție din municipiu, suspectul fiind depistat la domiciliu. Reținut pentru 24 de ore, tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean și a fost plasat ulterior sub control judiciar. În urma anchetei declanșată de polițiști, alte două botoșănence au reclamat că au fost acostate de același individ, care acționa chiar în centrul municipiului, în zona Pietonalului Unirii.

„A venit în spatele meu pe stradă şi a început să îmi adreseze cuvinte obscene. Eu am luat-o la fugă, iar el a început să alerge după mine. Am văzut o doamnă într-o mașină, i-am bătut în geam, iar aceasta a ieșit din autoturism, iar el s-a oprit și urmărea de după un bloc”, a povestit una din femei. O altă botoșăneancă a reușit să îl fotografieze și a postat imaginile pe o rețea de socializare, stârnind un val de reacții și distribuiri, care au ajutat la prinderea rapidă a suspectului. De altfel, în momentul în care au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate în oraș, anchetatorii au reușit să-l identifice pe individ și să-i probeze activitatea infracțională.

 

Deja ai votat!