Liceul „Elie Radu” se află la un pas de desfiinţare

Liceul „Elie Radu” îşi va pierde statutul de unitate cu personalitate juridică. Din anul şcolar 2021 – 2022, acest liceu cu tradiţie în învăţământul botoşănean va deveni structură a Liceului „Dimitrie Negreanu”.

În acest an şcolar Liceul „Elie Radu” are 293 de elevi, având normate 40,58 de posturi, dintre care 19,58 de posturi pentru personalul didactic, opt posturi pentru personalul didactic auxiliar şi 13 pentru cel nedidactic.

În şedinţa din 26 noiembrie, consilierii municipali vor dezbate proiectul vizând aprobarea reţelei şcolare pentru anul de învăţământ 2021 – 2022. În acest sens, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a înştiinţat deliberativul local că Liceul „Elie Radu” mai are 293 de elevi şi nu mai îndeplineşte condiţiile pentru a fi organizat ca unitate cu personalitate juridică. Pentru a-şi menţine acest statut, o unitate trebuie să aibă peste 300 de elevi. Din cei 293 de elevi, 50 sunt în cele două clase de liceu tehnologic zi, 120 urmează cursuri liceale cu frecvenţă redusă, ceea ce înseamnă că vin câteva săptămâni pe semestru la şcoală, 123 fiind în învăţământul profesional.

La nivelul deliberativului local s-a anticipat că Liceul „Elie Radu” va ajunge în situaţia de a-şi pierde personalitatea juridică şi asta din cauză că în ultimii ani unitatea a întâmpinat mari probleme în realizarea planului de şcolarizare. În şedinţele de CL, de fiecare dată când era abordată problema de la Liceul „Elie Radu” era prezentată şi situaţia de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, unitate care nu dispune de suficiente spaţii şcolare, fiind amenajate clase şi în internat. În toamna anului trecut, tot în Consiliul Local s-a decis ca în Liceul „Elie Radu” să fie mutată o clasă de învăţământ primar, Alternativa „Step by step”, de la Liceul Pedagogic.

Deja ai votat!