Nou concert de muzică simfonică, organizat de Filarmonică

Vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 18.30, Filarmonica „George Enescu” din Botoșani organizează un nou concert de muzică simfonică pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Aceasta este cea de-a 69-a stagiune.

Orchestra Filarmonicii va performa sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, iar în cadrul concertului va fi prezent și solistul Filip Papa care va susține un recital la violoncel din operele simfonice ale unor celebri compozitori internaționali. Printre celebrele opere care se vor auzi vineri la Casa Sindicatelor se află A. Chirilă – Elegie (primă audiție absolută)
C. Saint-Saëns – Concertul pentru violoncel și orchestră nr. 1, în la minor și op. 33
C. Saint-Saëns – Suita pentru orchestră, op. 49.

Accesul la concertul de muzică simfonică se face pe baza certificatului verde.

Filip Papa este violoncelist în Cvartetul Ad libitum, câștigătorul unora dintre cele mai importante premii internaționale pentru cvartetele de coarde. Născut la Timișoara, unde a început să studieze pianul, apoi violoncelul, Filip Papa își continuă studiile la liceul de muzică din Cluj și la Academia de Arte “George Enescu” din Iași, la clasa profesorului Dan Prelipcean. Din 1988 este membru în Cvartetul Ad libitum. Filip Papa a cântat de-a lungul timpului alături de nume celebre, precum Alexandru Tomescu, Horia Mihail sau Răzvan Suma.

Deja ai votat!