Polițiștii din Sindicatul Diamantul renunță la proteste

Deschiderea manifestată de prefectul județului în discutarea problemelor ridicate de polițiști pare să dea roade. În urma discuțiilor purtate astăzi de reprezentantul Guvernului în teritoriu cu delegația protestatarilor, una dintre organizațiile sindicale a decis să facă un pas înapoi și a anunțat că nu va mai participa la pichetarea programată să aibă loc mâine, 26 noiembrie a.c.

„Având în vedere decizia domnului prefect de a convoca o ședință a Comisiei de Dialog Social privind salarizarea polițiștilor, în cursul săptămânii viitoare, considerăm un început privind reluarea dialogului social, precum si pentru rezolvarea revendicărilor pe care ni le-am exprimat astăzi cu ocazia protestului. Pentru acest fapt organizația noastră nu va mai participa la protestul de mâine”, a precizat Bogdan Tudosă (foto), președintele organizației Sindicatului Național al Polițiștilor „Diamantul” – filiala Botoșani.

Inițial, cinci organizații sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Administrației Naționale a Penitenciarelor au anunțat că vor picheta, joi și vineri, sediul Instituției Prefectului, în intervalul orar 13 și 14, în semn de protest față de înghețarea salariilor în 2021. O primă acțiune de protest a avut loc astăzi, când zeci de polițiști, polițiști de frontieră și polițiști de penitenciare au ieșit în Piața Revoluției pentru a-și striga nemulțumirile.

Prefectul Dan Nechifor a invitat la discuții o delegație a protestatarilor, care i-au înaintat și o listă de revendicări ce făceau referile la problemele din sistem, începând cu înghețarea salariilor și deficitul de personal, suprasolicitarea la locul de muncă, condițiile improprii de muncă, uniforma neadecvată exercitării atribuțiilor de serviciu pentru cei din neoperativ, dar și acordarea diferențiată a unor sporuri pentru polițiștii care desfășoară aceeași muncă.

 

Deja ai votat!