joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTTerenurile de sport ale şcolilor, folosite în continuare doar la orele de...

Terenurile de sport ale şcolilor, folosite în continuare doar la orele de curs

Terenurile de sport nu vor fi mai puse la dispoziţia elevilor dornici de mişcare, în afara orelor de curs. În august 2021, consilierii municipali au aprobat hotărârea privind reglementarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Botoșani. Practic, s-a hotărât utilizarea de către elevi a terenurilor de sport cât și a componentelor bazei materiale a unităților de învățământ, aferente acestor terenuri, respectiv dotările, echipamentele și instalațiile destinate activității de educație fizică și sport. Numai că hotărârea nu a primit aviz de legalitate din partea Instituţiei Prefectului.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, Instituția Prefectului a solicitat revocarea hotărârii privind reglementarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Botoșani „întrucât consideră că autoritatea deliberativă nu are competentă legală de a dispune cu privire la administrarea celorlalte componente ale bazei materiale a unițăților de învătământ, acesta fiind atributul exclusiv al consiliilor de administratie ale unităților de învătământ”.

Discuţii în contradictoriu în şedinţa din august

În şedinţa din august, înainte de a-şi da votul, consilierii municipali au discutat în contradictoriu zeci de minute pe tema deschiderii curţilor şi terenurilor de sport ale şcolilor pentru elevii dornici de mişcare în timpul liber. Discuţiile au plecat de la costuri, imposibilitatea şcolilor de a angaja paznici care să-i supravegheze pe copii şi cine răspunde în cazul în care aceştia se accidentează.

Consilierul liberal Ada Macovei, inspector şcolar general, a salutat iniţiativa, însă a apreciat că este necesară asigurarea pazei de către paznici, supravegherea video fiind ineficientă. Mai mult, oficialul a adăugat că primăria trebuie să găsească o soluţie de contractare a unor servicii de pază pentru intervalele menţionate în proiect. Raluca Curelariu, consilier municipal USR, s-a arătat deranjată de faptul că se doreşte tergiversarea lucrurilor, în condiţiile în care proiectul a stat în dezbatere publică 45 de zile şi nimeni nu s-a arătat interesat de el, în afară de iniţiatori. Potrivit alesului local, copiii sunt mult mai expuşi atunci când, de exemplu, se joacă în parcările dintre blocuri.

Acest proiect a fost iniţiat de către primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma – PRO România şi consilierii Eugen Ţurcanu – PNL, Raluca Curelariu şi Marcel Ghiorghiţă – USR.

Văzând că discuţiile se prelungesc, primarul Cosmin Andrei a făcut apel la consilieri să voteze proiectul. ”Dacă ceva se poate întâmpla, se poate întâmpla oriunde, şi în parc şi pe stradă, poate să vină şi un meteorit şi valul 4. Haideţi să deschidem curţile şcolilor”, a afirmat atunci edilul.

În condiţiile în care chiar îşi doresc să le ofere elevilor spaţii unde să facă mişcare în timpul liber, aleşii locali ar trebui să solicite consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ să ia această decizie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...