Trolerul suspect din Piața Revoluției a fost îndepărtat. Reprezentanții IPJ – „Bagajul nu prezenta niciun pericol”

Bagajul suspect abandonat în Piața Revoluției, chiar în fața Palatului Administrativ, a fost scanat și examinat de pirotehniștii Serviciului Român de Informații, care au ajuns la concluzia că nu prezintă niciun pericol, iar toate restricțiile de circulație instituite în centrul municipiului au fost ridicate. În plus, la finalul verificărilor, pirotehnistul a luat bagajul cu mâna și l-a transportat la mașina de intervenție, fără niciun fel de emoții. Totodată, posesorul trolerului a fost identificat de polițiști și condus la sediu pentru audieri.

„Cercetările efectuate până în acest moment nu indică faptul că la mijloc ar fi vorba de comiterea vreunei infracțiuni sau a vreunei fapte contravenționale. Prin urmare, după ce lucrătorii SRI vor finaliza activitățile specifice, cercetările vor fi sistate, fără a se dispune vreo măsură față de proprietarul bagajului”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Cert este că polițiștii au știut de la bun început identitatea bărbatului și l-au căutat prin municipiu.

Ba mai mult, în timpul cercetărilor efectuate în Piața Revoluției, polițiștii au primit de la populație și o serie de fotografii realizate în cursul dimineții în care bărbatul, care a abandonat trolerul, era în Piața centrală a municipiului cu bagajul lângă el și cu alte lucruri.

În plus, polițiștii au știut de la bun început cine este proprietarul trolerului, ei fiind anunțați chiar de paznicul Primăriei municipiului Botoșani despre faptul că bărbatul a lăsat o copie a cărții de identitate și două cănițe pe un coș de gunoi din apropiere. În plus, din câte se pare, bagajul a fost mutat câteva zeci de metri din locul unde a fost lăsat până în locul în care a fost izolat.

Că nu a fost niciun pericol au recunoscut-o și autoritățile județului. Astfel, în timp ce forțele de ordine luau măsuri în Piața Revoluției, în sediul Palatului Administrativ s-a derulat ședința Colegiului Prefectural la care au participat toți șefii de instituții din județ.

 

Deja ai votat!