Concert simfonic dedicat Zilei Naționale

Cu ocazia Zilei Naționale a României și Filarmonica “George Enescu” pregătește un concert simfonic pentru a marca astfel această zi. Spectacolul va avea loc vineri, 3 decembrie, începând cu ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani.

Orchestra Filarmonicii va performa sub bagheta dirijorului Cristian Sandu, iar în cadrul concertului va susține un recital la pian și Viniciu Moroianu. Printre opere compozitorilor români care se vor auzi la concertul dedicat Zilei Naționale se află D. Lipatti – Concertino în stil clasic pentru pian și orchestră, op. 3, T. Brediceanu – Patru dansuri românești, T. Rogalski – Trei dansuri românești, C. Silvestri – Jocuri populare din Transilvania și A. Stoia – Trei jocuri din Ardeal.

Accesul la concertul de muzică simfonică se face pe baza certificatului verde.

Viniciu Moroianu s-a născut la București, în 1962, într-o familie de muzicieni. De-a lungul carierei sale a obținut primul premiu I național în 1973, an în care a susținut și primul său recital. A debutat ca solist cu orchestra la vârsta de 14 ani (Concertul în re minor de Bach). Este laureat al concursurilor internaționale de la Paris și București (Festivalul George Enescu – 1991). Viniciu Moroianu a fost premiat pentru interpretarea unor lucrări de Enescu și Lipatti. Artistul numără peste 1.000 de apariții pe podium, în recitaluri, concerte camerale și ca solist cu orchestra (aproape 30 de titluri, inclusiv românești).

Deja ai votat!