Tulburelul dă liber la răfuieli

Tot mai mulţi botoşăneni ajung la spital, acum când tulburelul începe să fie tot mai apreciat, în special în mediul rural.

Astfel, în decurs de doar câteva ore, două persoane au ajuns la Urgenţe ca urmare a unor agresiuni, toate pe fondul consumului e alcool. Întâi un bărbat de 61 de ani, din Flămânzi, a ajuns la spital cu un traumatism facial important, după ce a fost bătut de partenerul de pahar, care îi fusese şi gazdă. Incidentul a avut loc în weekend, când victima a mers acasă la un amic din sat.

Cei doi s-au cinstit cu mai multe pahare de băuturi alcoolice, iar la un moment dat, aşa cum le stă bine oamenilor în astfel de situaţii, au început să se contrazică de la o problemă pe care o discutau aprins. De la asta până la ceartă a fost doar un pas iar gazda, pentru a-şi impune punctul de vedere, a luat o scândură pe care o avea la îndemână, şi şi-a lovit partenerul de pahar cu ea în faţă şi peste cap. Victima a ajuns la spital cu mai multe leziuni la nivelul feţei şi la cap, starea fiind una gravă, fiind nevoie de internare. „Pacientul prezenta un traumatism cranio facial, hemoragie intracraniană, fracturi la nivelul oaselor feţei şi nasului, hemoragie la nivelul ochiului stâng şi contuzie toracică”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean.

La scurt timp după acesta, un alt bărbat, de 39 de ani, a ajuns la spital tot după ce a fost bătut. Acesta se afla împreună cu un tânăr de 24 de ani, în faţa unui bar din Coşula, în care consumaseră băuturi alcoolice. Încălziţi de aburii alcoolului, cei doi s-au luat la ceartă, iar bărbatul de 24 de ani i-a aplicat o corecţie fizică adversarului mai în vârstă. Acesta a ajuns ulterior la spital cu o ambulanţă, în urma loviturilor încasate în zona capului şi abdomenului. „Pacientul a ajuns la spital policontuzionat prin agresiune. Prezenta un traumatism cranian acut, plagă contuză picior drept şi mici hemoragii la nivelul organelor din cavitatea abdominală”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean.

În ambele situaţii, poliţiştii au deschis anchete pentru a stabili ceea ce s-a întâmplat. „În aceste cazuri au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!