Avarie la o conductă de apă, în centrul orașului

Centrul municipiului este „inundat” de câteva zile, din cauza unei avarii care a avut loc la o conductă de apă. Defecțiunea ar fi survenit în cursul zilei de sâmbătă (n.r. – 27 noiembrie a.c.), în intersecția străzilor Cuza Vodă și Marchian, undeva în apropierea fostului sediu al Casei Corpului Didactic, însă nici până astăzi aceasta nu a fost remediată. În schimb, apa a continuat să curgă zile în șir, inundând trotuarul și zona adiacentă.

O altă avarie care a produs nemulțumiri zile în șir a avut loc la numai circa 400 de metri distanță, în perimetrul fostei Școli sanitare din zona Maxim Gorki, undeva în spatele Liceului de artă „Ștefan Luchian”. Clădirea a fost retrocedată, iar după ce ani în șir aceasta a fost folosită de oamenii fără adăpost, actualii deținători au împrejmuit terenul, însă nu au mai trecut pe acolo. Din acest motiv, apa a curs luni în șir, fără ca cineva să intervină. Nemulțumiți, locatarii blocurilor din apropiere au făcut nenumărate sesizări inclusiv la operatorul de apă, dar și la asociațiile de proprietari, însă fără efect.

Aproape că nu este zi în care cei de la Nova Apaserv să nu se confrunte cu avarii în sistemul de distribuție a apei potabile din municipiu. O altă avarie a avut loc zilele trecute pe Calea Națională, în apropierea Pieței centrale. Cei de la operatorul de apă spun că situația este din cauza conductelor foarte vechi, care cedează permanent.

 

Deja ai votat!