Botoșănenii donează sânge în ziua liberă

Mai mulți botoșăneni s-au prezentat, luni dimineață, la Centru de Transfuzii Sanguine (CTS) pentru a dona sânge. Oamenii au profitat de ziua liberă și mai ales de anunțul celor de la CTS, care au decis să lucreze astăzi, tocmai pentru a îmcerca să crească rezervele de sânge ale județului.

Criza de sânge din sistemul sanitar i-a făcut pe cei de la CTS să fie la program, pentru că cererea de sânge este mult mai mare decât stocul. „Rezervele de sânge sunt minime, ca atare CTS este deschis și luni, 29 noiembrie, între orele 7 şi 15. Recoltarea se face între orele 7:30 şi 12:30. Sperăm, în acest mod, ca şi cei care lucrează în restul săptămânii să poată dona în ziua liberă”, este mesajul reprezentanţilor centrului.

Potrivit acestora, este nevoie de sânge de toate grupele, stocurile fiind aproape inexistente în acest moment. „Rugăm persoanele apte din punct de vedere medical, să vină la donare. Stocul centrului de transfuzii este aproape inexistent. Numărul bolnavilor ce aşteaptă sânge e în continuă creştere în această perioadă”, este apelul Centrului de Transfuzii Botoşani.

Deja ai votat!