MODIFICARE DE PROGRAM – Ceremoniile militare dedicate Zilei Naționale au fost decalate cu o oră

Instituția Prefectului județului Botoșani a transmis în urmă cu puțin timp faptul că, în baza măsurilor organizatorice dispuse la nivelul Ministerului Apărării Naționale, ceremonia militară din municipiul Botoșani, organizată cu ocazia Zilei Naționale, va începe la ora 11.00. Publicul va avea acces pe toată durata manifestărilor, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României vor avea loc miercuri dimineață, pe 1 decembrie a.c., în Centrul istoric al municipiului, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial aflat în Piața 1 Decembrie 1918. Manifestările vor începe în jurul orei 11 și vor debuta cu trecerea în revistă a Detașamentului de onoare și salutul drapelelor de luptă de către prefectul județului. Va urma intonarea imnului de către Loredana Călin, Alina Huțu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu și patru instrumentiști din cadrul Ansamblului Folcloric „Rapsozii Botoșanilor”. Un sobor de preoți va oficia un serviciu religios, după care prefectul Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei și comandantul Garnizoanei Militare Botoșani locotenent-colonel Ovidiu Damian vor rosti scurte alocuțiuni. Momentul va fi urmat de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Dispozitivul militar va fi format din trei detașamente asigurate de UM 01251, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor participa cu drapelele de luptă. Potrivit protocolului, la activități vor participa maxim 60 de persoane din partea instituțiilor, formațiunilor politice și asociațiilor civile sau militare, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Pe durata ceremoniilor va fi asigurat un dispozitiv de siguranță publică format din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar circulația persoanelor în zona Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Piața 1 Decembrie 1918 va fi restricționată în intervalul orar 10,30 – 11.50.

 

Deja ai votat!