Tânăr prins în bar cu certificatul verde al unui prieten

Un tânăr de 30 de ani, din municipiul Botoșani, s-a ales cu un dosar penal pentru fals în declarații, după ce s-a folosit de un certificat verde care nu-i aparținea. Tânărul a fost depistat de jandarmi sâmbătă seara (n.r. – 27 noiembrie a.c.) într-un bar de pe Calea Națională, în apropierea stadionului Municipal. În momentul în care a fost legitimat și i s-a verificat certificatul verde, jandarmii au sesizat o neconcordanță, în sensul în care certificatul verde nu îi aparținea. Pus să explice diferența de nume, botoșăneanul a recunoscut în final că certificatul verde prezentat pe smartphone este al unui prieten, fără a face precizări privind circumstanțele în care a ajuns în posesia acestuia.

„Conform prevederilor art.326 din Codul Penal, declararea necorespunzătoare a adevărului, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Aceeași faptă, săvârşită pentru a ascunde existenţa unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de jandarmi Județean.

Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

 

Deja ai votat!