Ziua Națională a României marcată în Centrul istoric al municipiului

Ziua Națională a României va fi marcată astăzi și la Botoșani, în Centrul istoric al municipiului. Ceremoniilor vor începe la ora 11 și vor avea loc la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial aflat în Piața 1 Decembrie 1918.

Manifestările vor debuta cu trecerea în revistă a Detașamentului de onoare și salutul drapelelor de luptă de către prefectul județului, după care Loredana Călin, Alina Huțu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu și patru instrumentiști din cadrul Ansamblului Folcloric „Rapsozii Botoșanilor” vor interpreta Imnul Național.

Un sobor de preoți va oficia un serviciu religios, după care prefectul județului Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei și comandantul Garnizoanei Militare Botoșani locotenent-colonel Ovidiu Damian vor rosti scurte alocuțiuni. Momentul va fi urmat de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Dispozitivul militar va fi format din trei detașamente asigurate de UM 01251, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor participa cu drapelele de luptă, însă în program nu figurează și defilarea trupelor. Pe durata ceremoniilor, publicul va avea acces în Piața 1 Decembrie, însă va fi asigurat și un dispozitiv de siguranță publică format din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

Deja ai votat!