Ziua Națională a României, sărbătorită de mai mulți botoșăneni la Alba Iulia (video)

Astăzi, de Ziua Națională a României, mai mulți botoșăneni au ales să participe la manifestările desfășurate la Alba Iulia. Acolo, mii de persoane s-au adunat pentru a admira Parada militară, principalul punct de atracţie al manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României în acest oraş.

Printre botoșănenii prezenți la Alba Iulia s-a aflat și o tânără care a participat pentru prima dată la manifestările de Ziua Națională, la Alba Iulia. “Sincer, când ești în mijlocul unei mulțimi care cântă în cor imnul României și care grăiesc cu patimă despre patrie nu pot decât sa fiu mândră de originea mea. Am ales sa petrecem ziua națională la Alba Iulia pentru ca nu am mai fost niciodată si pentru că orașul emană istorie la orice pas”, a declarat Mădălina Tudosă, o tânără botoșăneancă prezentă la evenimentul desfășurat la Alba Iulia.

La data de 1 Decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Naţională a României. În 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, potrivit www.cdep.ro.

Deja ai votat!