DGASPC va marca mâine Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

În fiecare an, pe 3 decembrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, un prilej de reafirmare a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani va marca această zi printr-o serie de evenimente care să contribuie la poziţionarea cu prioritate a problematicii dizabilităţii pe agenda instituției.

Potrivit directorului Doina Nacu Manole, atât beneficiarii aflați în instituții rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, cât și copiii cu dizabilități din serviciile rezidențiale și de zi din structura instituției, se vor bucura de masă festivă în cadrul centrului şi tort aniversar. Programul zilei va mai include șezătoare, programe artistice, activități muzicale, de pictură și dactilopictură cu rol în valorificarea potențialului restant, jocurile copilăriei în cadrul activității „Sunt alături de tine!” și dansuri alături de prietenii Asociației Arlechin.

Ne dorim ca aceste evenimente să devină un vector de conştientizare a problematicii dizabilităţii şi o oportunitate de reafirmare a valorilor fundamentale ale drepturilor omului. Fiecare zi a anului face câte un pas spre conştientizare şi implicare! Cu atât mai mult, ziua de 3 decembrie este ziua în care ne afirmăm dorinţa de colaborare, astfel încât să creăm acea societate în care persoanele cu dizabilităţi să trăiască demn, în egalitate şi să-şi exercite toate drepturile, indiferent de abilităţile lor”, a declarat Doina Nacu Manole.

Deja ai votat!