Inspector şcolar decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Profesorul Petronia Scripcariu, inspector şcolar pentru minorităţi naţionale, a primit ieri de la Președintele României, Klaus Iohannis, Ordinul “Meritul pentru Învățământ”, în grad de Cavaler. Aceeaşi distincţie a fost primită de încă patru cadre didactice de etnie romă, incluse pe lista de nominalizări realizată și trimisă Ministerului Educației de Fundația Roma Education Fund (REF) Romania.

În urma acestei pandemii de COVID-19 nu doar sistemul sanitar a avut de suferit, ci și cel de educație. Acțiunile dumneavoastră pentru digitalizarea actului educațional și pentru creșterea echității în școli și universități s-au făcut remarcate înainte de pandemie. Este incontestabil că această criză sanitară a accentuat diferențele de acces la calitate de educație pentru copii și tineri”, a afirmat Klaus Iohannis.

Ada Macovei, inspector şcolar general, a arătat că distincţia acordată Petroniei Scripcariu reprezintă o recunoaştere a efortului și muncii depuse de inspectorul şcolar pentru minorităţi, în contextul pandemic foarte complicat. Totodată, Ada Macovei a ţinut să o felicite pe Petronia Scripcariu, în numele colegilor şi conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Deja ai votat!