Şef cu acte în regulă la UPU-SMURD Botoşani

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati” are, începând de joi, șef cu acte în regulă. În urma susținerii concursului, cea care a asigurat interimatul UPU SMURD, medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, a fost admisă cu 311,4 puncte.

Aceasta a obținut 98 de puncte la interviu, 95,40 puncte la proba scrisă, 80 de puncte la proba practică și 38 de puncte la proba de evaluare a activității profesional-științifică. Ultima şi cea mai dificilă parte a concursului a constat într-un examen care a fost condus de către coordonatorul SMURD pe Moldova, profesor doctor Diana Cimpoeşu. “A fost un examen pe cât de dificil, pe atât de stresant. În prezent, un post de medic şef nu se rezumă doar la partea de medicină, ci la a fi un bun manager al secţiei respective, să stăpâneşti bine legislaţia sanitară şi să poţi rezolva o serie de situaţii administrative. Sper să putem continua, întregul colectv al UPU-SMURD, să le oferim botoşănenilor servicii medicale cât mai bune”, a spus Ramona Guraliuc, medicul şef al UPU-SMURD.

Postul de medic-șef al UPU Botoșani a devenit vacant din 2018, după demisia din funcție a medicului șef Petrică Rădăuceanu, de atunci interimatul fiind asigurat de medicul Ramona Guraliuc.

De altfel, este primul şef de secţie care va semna un contract adinistrativ după un concurs organizat de actualul manager al unităţii sanitare, Doina Caba.

Deja ai votat!