Sute de spectatori la spectacolul Rapsozilor (video)

Sute de persoane au participat miercuri seară la spectacolul oferit de Orchestra Populară “Rapsozii Botoșanilor”, cu ocazia Zilei Naționale. Orchestra a încântat publicul cu piese din repertoriul popular, sub bagheta dirijorului Ion Oloieru. Evenimentul, prezentat de solistul Ovidiu Purdea Someș, a debutat cu intonarea imnului.

“Și Dumnezeu a fost un bun român. Cu credința în suflet și cu mâna în dreptul inimii, mulțumind celui de sus, deschidem spectacolul din această seară (1 decembrie), prin intonarea imnului național al României”, a spus la deschiderea spectacolului Ovidiu Purdea Someș.

Artiștii care au evoluat pe scena Casei Sindicatelor au fost Loredana Călin, Petronela Rusu, Lorena Dupu, Iustina Irimia, Elena Mândrescu, Alina Huțu, managerul orchestrei, solistul Dan Doboș și Constantin Petrescu. De asemenea, au performat și soliștii instrumentiști Mitică Ștefan, Alexandru Todirel Marin, Ionuț Scripcariu, Cosmin Ababei și Alexandru Hrițcu, dar și tinerii din Ansamblul de jocuri populare “Mărgineanca”, au încântat spectatorii.

“Ne place muzica populară, artiștii care sunt astăzi (nr 1 decembrie) pe scenă. Este un moment frumos organizat de orchestra populară. Ne bucurăm de toți artiștii și de cântecele lor”, a spus o botoșăneancă prezentă la spectacolul de aseară.

La finalul spectacolul Ovidiu Purdea Someș a interpretat celebre melodii patriotice, iar întreaga sală s-a ridicat în picioare pentru a cânta împreună cu artistul. După hora unirii jucată de tinerii din Ansamblul “Mărgineanca”, spectacolul s-a încheiat cu un lung șir de aplauze pentru artiștii de pe scenă.

Pe 30 noiembrie, Orchestra “Rapsozii Botoșanilor”, a organizat un alt mare spectacol în memoriam Ioan Cobâlă la care au fost prezenți sute de oameni, semn că maestrul a fost și este iubit de botoșăneni.

Deja ai votat!