Weekend cu spectacole la Teatrul “Eminescu” (video)

Un nou sfârșit de săptămână cu spectacole puse în scenă de actorii Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoșani, la Casa Tineretului. Astfel, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 18.00, publicul va putea viziona piesa ZEUL MĂCELULUI de Yasmina Reza, traducere Tudor Țepeneag.

Piesa este regizată de Erwin Șimșensohn, iar scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Daniela Bucătaru, Ioan Crețescu, Gina Pătrașcu – Zamfirache și Valentin Popa.

„A fost un incident în viața fiului meu – declara Yasmina Reza într – un interviu
din The Guardian” – în care am găsit o incredibilă sursă de inspirație. Când fiul meu avea 13,14 ani, prietenul său cel mai bun a avut o altercație cu alt băiat, iar în urma acesteia și- a spart câțiva dinți. Câteva zile mai târziu, când m-am întâlnit pe stradă cu mama prietenului fiului meu, mi-am exprimat îngrijorarea, am întrebat-o dacă a fost nevoie de operație. Iar replica ei a fost: <<Poți să-ți imaginezi? Părinții băiatului acela nici măcar nu mi-au dat măcar un telefon>> (…) Ce se întâmplă când se estompează granița dintre “ceea ce e frumos și
corect într-o vizită”, de pildă, și ceea ce gândim sau simțim cu adevărat? Rămâne să descoperiți în această montare”, a transmis Irina Zlotea, teatrolog.

„PROŞTII SUB CLAR DE LUNĂ” 

Duminică, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, botoșănenii vor putea viziona comedia “Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu. Spectacolul este în regia lui Vlad Cepoi, scenografia aparține lui Gelu Rîșca, iar asistent regie este Alexandru Dobynciuc.

Din distribuția piesei fac parte actorii Bogdan Horga, Ella Nistor, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu, Florin Aionițoaie.

„Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, proşti. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în „Proştii sub clar de lună” dramaturgul construieşte o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleieşte bezna, făcând-o fermecătoare, misteriosă. (…) Prostia protagoniştilor este prezentată fără pudoare, ba chiar cu o grosolană mândrie”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

„Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!