Autoritățile locale sunt pregătite pentru valul 5 al pandemiei (video)

Reprezentanții Prefecturii și Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, precum și doi importanți medici botoșăneni, au fost prezenți vineri la o conferință de presă în care se declară pregătiți pentru următorul val de îmbolnăviri cu Covid.

Medicul Monica Adăscăliței a declarat că în unitățile sanitare din Botoșani s-au respectat toate protocoalele COVID de la nivel național, folosindu-se în tratarea pacienților infectați atât plasmă, medicamente, cât și anticorpi monoclonali, iar în prezent se fac toate demersurile pentru a ne pregăti de valul cinci. Cu toate acestea, încă mai speră ca valul să nu mai vină. „Eu sper totuși poate ne ocolește valul cinci la Botoșani. Ne dorim ca această tulpină să nu ajungă la noi, dar suntem pregătiți pentru o eventuală creștere a numărului de pacienți COVID”, a spus Monica Adăscăliței, șefa DSP Botoșani.

De cealaltă parte, prefectul consideră că vaccinarea ne poate pregăti cel mai bine pentru următorul val. „Ne vaccinăm. Ca să diminuăm, cel puțin, sau să preîntâmpinăm valul cinci. Aceasta este soluția”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Acesta a declarat că în comparație cu perioada de la începutul pandemiei, autoritățile sunt mult mai pregătite, fiind o mai bună organizare, inclusiv prin creșterea numărului de paturi pentru persoanele infectate.

Deja ai votat!