Casa Nicolae a primit primii beneficiari

Astăzi, 3 decembrie, în Casa Nicolae, proiect demarat de Asociaţia „HAPPY” şi Asociaţia „Salvează o Inimă”, vor intra primii trei beneficiari. „Ei vor fi de azi acasă, primiți cu dragoste și multă căldură. Cu ajutorul tău, dragă prietene, cu mica ta contribuție financiară dar și alimentară, vor beneficia de un acoperiș deasupra capului, o masă caldă, îmbrăcăminte, încălțăminte și multă dragoste”, a anunţat Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o Inimă”.

Asociaţia „HAPPY” se ocupă de oamenii străzii din anul 2014, asigurându-le haine dar şi câte o mâncare caldă în fiecare zi. Activitatea asociaţiei reprezintă un exemplu la nivelul comunităţii botoşănene, mai ales pentru funcţionarii plătiţi de stat să facă asistenţă socială. De multe ori, funcţionarii motivează lipsa de reacţie făcând trimitere la prevederi legale, însă reprezentanţii Asociaţiei „HAPPY” demonstrează că totul este posibil atunci când există empatie pentru  semenii care au nevoie de ajutor.  „Avem nevoie de sprijinul vostru pentru a avea grijă de bătrânii abandonați si uitați pe străzi sau în case dărăpănate de copii și familiile lor”, este mesajul conducerii asociaţiei care a ajuns la mulţi oameni cu suflet mare care au sprijinit şi sprijină acest proiect, pentru ca oamenii străzii să aibă şi ei un loc pe care să-l numească acasă.

Casa Nicolae este o fostă vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu

Imobilul cu parter şi două etaje, aflat în comuna Frumuşica, a fost în regimul trecut vilă de protocol. Reabilitarea clădirii a fost demarată în luna martie a anului trecut. „La parter, lucrările au fost realizate în proporţie de 80%. Mai avem de lucru şi în bucătărie şi în camera de alimente, spălătorie, dar a trebuit să deschidem pentru că aceşti oameni ori vin la noi, ori rămân pe străzi”, a declarat Ionela Ivan, preşedintele Asociaţiei „HAPPY”.

Cazarea în Casa Nicolae se va face după reguli stricte. Practic, oamenii care dorm pe străzi sunt preluaţi de poliţiştii locali şi duşi la Spitalul Judeţean. „La spital sunt testaţi şi li se fac analizele medicale. În cazul în care aceste persoane nu au aparţinători, sunt direcţionate către noi”, a explicat Ionela Ivan.

La Casa Nicolae mai este nevoie de aparatură electrocasnică, perdele, saltele pentru paturi, corpuri de iluminat, lemne de foc, pături, alimente. În aceste zile, au fost primite două mașini de spălat noi, frigider, canapele și o parte din mobilierul pentru parter. Chiar dacă mai sunt lucruri care se reglează din mers, cei care vor fi cazaţi aici vor beneficia de condiţii la care nici nu au visat. Conducerea asociaţiei estimează că toate lucrările la Casa Nicolae vor fi finalizate la sfârşitul anului viitor. Aici vor fi cazaţi aproximativ 60 de beneficiari.

Cei care doresc să sprijine acest proiect umanitar deosebit au la dispoziţie următoarele date:

Denumire entitate:  Asociaţia “Salvează o Inimă”

Cod de înregistrare fiscala:  31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540,  Banca Transilvania Botosani

La detalii plată trebuie specificat Casa Nicolae.

Deja ai votat!