Bătaie între noră și soacră de la niște mesaje pe Facebook. Tânăra a fost condamnată penal

foto arhivă

Comentariile și mesajele postate pe rețelele de socializare continuă să nască dispute. O tânără din Dorohoi a ajuns să fie condamnată penal, după ce și-a bătut mama soacră, tocmai în urma unor astfel de mesaje. Incidentul violent a avut loc în seara zilei de 12 august 2018, când tânăra, care era însoțită de fratele ei, a zărit-o din mașină pe mama soacră, cu care se afla de mai mult timp în relații conflictuale, în timp ce aceasta mergea pe o stradă din Dorohoi.

Mașina a fost oprită, iar cei doi tineri au tăbărât pe femeie, dorind să lămurească niște mesaje scrise de ea pe rețeaua de socializare Facebook. Doar că lucrurile au degenerat într-o bătaie în toată regula, femeia fiind pusă la pământ în urma loviturilor aplicate de tineri. Scena a fost observată de o altă dorohoiancă, iar aceasta a intervenit reușind să-i despartă. Doar că mama soacră a ajuns la spital, iar cazul a ajuns în atenția polițiștilor. Chemați pentru audieri, tinerii au recunoscut că au lovit-o, dar au susținut că femeia ar fi sărit la ei la bătaie, atunci când au vrut să lămurească acele mesaje de pe Facebook.

Povestea a fost lămurită de dorohoianca martor la incident. Audiată și ea, femeia a povestit că, fiind în apropierea locuinței sale, în timp ce vorbea la telefon, a auzit un scârțâit de roți și apoi niște strigăte. Uitându-se în acea direcție, a văzut o femeie blondă, căzută la pământ, iar două persoane, un bărbat și o femeie, tineri sub 30 ani, o loveau cu picioarele în cap, torace și abdomen. În acest timp, femeia căzută încerca să-și apere fața. Iar mărturia ei a fost edificatoare. Astfel, în timpul agresiunii, tânăra și-ar fi îndemnat fratele care lovea „dă-i în cap, omoar-o !”.

Incidentul a ajuns până la urmă în instanță, tinerii fiind acuzați de lovire și alte violențe. În timpul procesului, fratele agresoarei a ales să se împace cu femeia și chiar i-a plătit 3.000 de lei daune morale și materiale. Din acest motiv, magistrații Judecătoriei Dorohoi au dispus în cazul lui încetarea procesului penal. În schimb, tânăra nu a dorit să facă acest pas, iar în cazul ei procesul a mers mai departe. Sentința definitivă a fost pronunțată abia la începutul acestei săptămâni, de Curtea de Apel Suceava, când nora a fost găsită vinovată pentru agresiune și condamnată la plata unei amenzi penale de 3.000 lei amendă penală (echivalentul a 200 de zile amendă a câte 15 lei pe zi) precum și plata unor daune morale de 3.000 de lei față de mama soacră.

 

Deja ai votat!