Femeia care s-a aruncat în fântână a fost salvată de medici (video)

Femeia care s-a aruncat în fântână a fost internată la Psihiatrie, după ce medicii au reuşit să o stabilizeze din şocul hipotermic.

Descoperirea cumplită a fost făcută miercuri dimineață, pe 1 decembrie, într-un sat din județul Botoșani. Femeia a fost descoperită căzută într-o fântână în apropierea casei chiar de membrii familiei. Oamenii au sunat imediat la 112, cerând ajutorul echipelor de intervenții.

Fiind vorba despre o fântână foarte îngustă, femeia a fost scoasă cu greu de echipajele de intervenție. Norocul femeii şi al familiei acesteia a fost intervenţia rapidă a pompierilor, care au reuşit să o scoată din fântâna adâncă. Ulterior, aceasta a fost preluată de cadrele medicale de la SMURD, fiind adusă la spital în şoc hipotermic. „Pacienta, greu cooperantă, confuză și cu amnezie retrogradă, a fost preluată în hipotermie medie, 29,6°C, hipotensivă, cu contuzii la nivelul membrelor inferioare şi superioare şi traumatism cranio-cerebral. Încă de la locul intervenției s-au inițiat proceduri specifice de încălzire a victimei precum și resuscitare volemică, aceasta fiind transporată la Urgenţe, unde ulterior a fost stabilizată şi scoasă în afara oricărui pericol din acest punct de vedere”, a precizat medicul specialist în medicina de urgenţă Dănuţ Panaitescu, din cadrul UPU-SMURD.

Femeia a rămas în Urgenţe până când a fost complet stabilizată, ulterior fiind investigată din punct de vedere al traumatismelor suferite. Aceasta a fost diagnosticată cu un traumatism cranian acut, precum şi o fractură de femur, semn că femeia s-a aruncat cu picioarele în jos în fântâna adâncă de peste 20 de metri. Ulterior, medicii au decis să o direcţioneze către secţia de psihiatrie, pentru un consult de specialitate, medicii luând decizia de a o interna, în urma gestului la care a recurs, aceştia concluzionând că actul a fost unul deliberat. „În urma examinării, pacienta a fost diagnosticată cu agitaţie psihomotorie, tulburare psihotică acută şi tentaivă de suicid”, a spus un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Deja ai votat!