Programul Tezaur continuă și în luna decembrie

Începând de luni, 6 decembrie, Ministerul Finanțelor (MF) emite trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de unu și trei ani și cinci ani și dobânzi de 4,25%, 4,75% și 5,10%, programul continuând astfel și în luna decembrie. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel: între 6 şi 20 decembrie de la unităţile Trezoreriei Statului; între 6 şi 17 decembrie pentru mediul urban şi 6 şi 16 decembrie pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

“Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice”, au transmis reprezentanții instituției.

Titlurile de Stat sunt mai exact un instrument financiar prin care o persoană împrumută bani statului pentru o anumită perioadă de timp pentru ca acesta să-și poată desfășura activitatea. Drept „răsplată” pentru ajutorul oferit, statul va plăti o dobândă pentru acei bani.

Deja ai votat!