Ziua Naţională, marcată de puii de românaş de la Grădiniţa 15 Botoşani

Preșcolarii de la Grădinița nr.15 Botoșani, îndrumați de cadrele didactice Dorica Alecu, Dorina Condurache, Ana Alexa, Camelia Hrițuc, Angela Costân, Adriana Constantiniu, Mihaela Pintilie şi Sorina Lupan, au participat la Proiectul educațional “1 Decembrie – Ziua Națională a Romaniei”.

Scopul proiectului a fost cunoaşterea unor elemente de istorie, geografie, religie care definesc portretul spiritual al poporului român, stimularea dorinţei de cunoaştere a realizărilor strămoşilor noştri.

Încă de la grădiniţă copiii află informații despre istoria şi strămoşii noştri la fel de importanți ca și membrii familiei: părinţii, fraţii, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate.

Potrivit cadrelor didactice, Ziua Naţională este un bun prilej pentru a le vorbi copiilor despre respectul pentru limba noastră, ţara și poporul român, strămoşii noştri, obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, istorie şi eroi.

Pentru activitățile desfășurate cu acest prilej, preşcolarii şi cadrele didactice au îmbrăcat haine de sărbătoare realizând o paradă a costumelor naționale. Cu cocarde tricolore în piept, micuţii au plecat „Pe urmele străbunilor” pentru a afla cum trăiau, ce obiecte casnice și de îmbrăcăminte aveau. Programul a mai inclus prezentarea unor legende şi povești pe această temă. Copiii au confecționat și decorat haine tradiționale românești, cântând cu profundă emoție Imnul României și Sunt un pui de românaș. Realizând un puzzle cu județele țării, ei au descoperit România.

Am construit drapelul din forme geometrice, am pictat purtând brățări tricolore lucrate de un coleg, în familie. Ne-am amuzat desfășurând experimentul <Baloane tricolore>, iar la final am dansat Hora Unirii, precum și alte dansuri populare românești. 

Prin toate activitățile realizate copiii au cunoscut obiceiuri și tradiții care definesc portretul poporului român, precum și evenimente legate de Marea Unire”, au mai transmis cadrele didactice.

Deja ai votat!