marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTADR Nord-Est va implementa primul Plan de Mobilitate Durabilă pentru angajați din...

ADR Nord-Est va implementa primul Plan de Mobilitate Durabilă pentru angajați din România

Astăzi, 7 decembrie, în intervalul orar 15:30 – 16:30, va fi lansat parteneriatul dintre ADR Nord-Est și Sistemas Inteligentas en Red din Columbia, prin care va fi implementat primul Plan de mobilitate într-o organizație din România.

În Abura Valley, Columbia, companiile cu peste 200 de angajați sunt încurajate să-și creeze propriile Planuri de mobilitate ale angajaților. Câteva dintre rezultatele obținute deja în Aria Metropolitana Aburra Valley din Columbia sunt: 28% dintre deplasările către sediul organizației se realizează cu un mijloc de transport activ nepoluant, emisia de carbon a organizației (calculată în tone pe zi, per total angajați) a fost redusă cu 45%, iar consumul de combustibil a scăzut la nivel de organizație de la 412 litri pe zi la 246 litri pe zi.

Inspirați de columbieni, în perioada octombrie 2019 – februarie 2020, a fost realizată la nivelul ADR Nord-Est o analiză a stadiului actual al mobilității angajaților și s-a constatat că cei care se deplasează cu mașina la birou generează o cantitate de  221,1 kg CO2/zi, respectiv 50,4 tone CO2/an.

Ambiția ADR Nord-Est este aceea de a reduce cu 20% în primii doi ani de implementare  amprenta de carbon pe care instituția o generează în Piatra Neamț și să devină un model de bune practici în regiune în domeniul mobilității urbane durabile, prin redefinirea mobilității angajaților”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Gabriela Bobeanu, şef Serviciu Comunicare în cadrul ADR Nord-Est.

Pentru a pune în aplicare Planul de mobilitate la nivel de ADR Nord-Est, partenerii din Columbia au dezvoltat aplicația mobilă Appimotion, după interpretarea rezultatelor analizei privind mobilitatea angajaților, dar și după specificul Municipiului Piatra Neamț. Aplicația va începe să monitorizeze deplasările angajaților ADR Nord-Rest începând cu 1 ianuarie 2022.

Organizația noastră are peste 200 de angajați, ceea ce înseamnă că, cel puțin la nivelul Municipiului Piatra Neamț, impactul nostru asupra orașului devine important. Ne dorim să încurajăm un comportament prietenos cu mediul, în contextul tuturor recomandărilor la nivel global, prin utilizarea eficientă a mijloacelor de transport sau, unde este cazul, alegerea altor forme de deplasare. Toți ochii sunt îndreptați către administrațiile publice locale, dar consider că trebuie să existe preocupare și din partea angajatorilor pentru a dezvolta transportul nepoluant, iar noi suntem o organizație care poate duce succesul unui astfel de proiect către un nivel regional, prin propunerea lui către alte companii sau instituții din Regiunea Nord-Est”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est, inițiator al proiectului.

ADR Nord-Est a oferit modele de inspirație în dezvoltare urbană

În cadrul Programului Internaţional de cooperare urbană IUC LAC, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a avut ocazia să dezvolte o relație de parteneriat cu Aria Metropolitana Aburra Valley din Columbia, care este constituită în jurul orașului Medellin.

Medellín a devenit o inspirație pentru transformarea urbană în întreaga lume, în special pentru orașele din țările în curs de dezvoltare cu niveluri ridicate de inegalitate și excludere. Orașul a reușit să crească incluziunea socială, economică și teritorială, concentrându-se, printre altele, pe îmbunătățirea spațiilor publice, îmbunătățirea conectivității fizice și extinderea educației.

Grație acestui proiect, am avut ocazia să oferim autorităților locale, urbaniștilor, arhitecților, universităților și societății civile din Regiunea Nord-Est modele de inspirație în dezvoltare urbană, care adresează teme precum dezvoltarea echilibrată a spațiilor urbane, transportul în condiții de siguranță și respect pentru mediu, planificarea cuprinzătoare și participativă, coeziune socială și o  mai bună reziliență urbană la schimbările climatice, prin vocea partenerilor noștri din Columbia, care s-au deplasat în România special în acest scop  pentru a ne  împărtăși din experiența lor”, a mai transmis Gabriela Bobeanu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...