Avertizări făcute de poliţişti din cauza ninsorii

În contextul ninsorii care s-a abătut asupra judeţului, poliţiştii au tras un semnal de alarmă asupra regulilor pe care trebuie să le respecte şoferii. Astfel oamenii legii reamintesc faptul că circulaţia pe drumurile acoperite de zăpadă este interzisă fără anvelope de iarnă, iar cei care nu se conformează riscă să fie amendați și să rămână fără certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă, iar ca măsură complementară se va reține certificatul de înmatriculare sau înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

De asemenea şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de circulaţie. “Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! Păstraţi o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare”, au transmis poliţiştii.

Deja ai votat!