Droguri descoperite la frontieră

Un tânăr, în vârstă de 33 de ani, s-a ales cu un dosar penal după ce a încercat să intre în ţară cu dorguri. Întâmplarea a avut loc luni, 6 decembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă regulată pe relaţia Bălţi-Timişoara.

În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită asupra tânărului, ascunsă într-un flacon de medicamente, o cantitatea de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana).

Luat la întrebări, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţine şi a obţinut-o prin mărunțirea unei plante de canabis pe care a crescut-o într-un ghiveci, la domiciliu, pentru consum propriu. Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

“În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor detentativă la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept şi deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, cazul fiind preluat de către specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoşani”, au precizat poliţiştii.

Deja ai votat!