Rută alternativă spre Suceava

Botoșănenii care merg la Suceava vor avea la dispoziție o rută alternativă care va funcționa ca o șosea de centură. În acest fel, se va ocoli traficul aglomerat din Burdujeni și de pe Calea Unirii, către centrul municipiului Suceava.

Noua șosea va pleca din drumul european E 58, din dreptul fostei societăți Avicola Plopeni, unde se speră să fie amenajat un sens giratoriu, și va continua pe strada Mirăuți până în intersecția semaforizată din dreptul vechii Curți Domnești (n.r. – mai jos de Mc Donalds). Deja, municipalitatea suceveană a modernizat un prim lot, cel din centrul orașului, iar în prezent se lucrează la lotul II, care va fi dat în funcțiune cel mai probabil până la sfârșitul lunii iunie 2022.

Tronsonul final, care va asigura practic legătura cu drumul european E 58, se dorește a fi demarat anul viitor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. El va cuprinde două sensuri giratorii, dar și un viaduct care va traversa calea ferată.

Ruta alternativă va asigura inclusiv o legătură cu Calea Unirii, către zona comercială (Iulius Mall, Bazar, etc.), dar și către autogară și Cetatea de Scaun. Pentru realizarea proiectului, municipalitatea suceveană a trebuit să refacă un pod, să devieze o magistrală de termoficare.

Deja ai votat!