Vot cerut în CL pentru un foc de artificii în noaptea dintre ani

Consilierii municipali au astăzi, începând cu ora 15:00, şedinţă extraordinară. Unul dintre proiectele supuse dezbaterii vizează alocarea a 25.000 de lei de la bugetul local pentru un foc de artificii în noaptea dintre ani. „Având în vedere tradiţia organizării unor manifestări dedicate sfârşitului de an, propunem a se aproba şi în acest an desfăşurarea unui astfel de eveniment, respectiv asigurarea unui foc de artificii”, se arată în raportul de specialitate.

Suma alocată din bugetul local va fi inclusă în bugetul anului 2021, prin rectificare.

Am pus o sumă în buget, să avem prevedere bugetară, urmând să analizăm dacă ne vor permite condiţiile să dăm acest foc de artificii. Am cerut votul Consiliului Local pentru că nu aveam prevedere bugetară şi pentru a fi acoperiţi pe partea această birocratică, urmând să analizăm dacă este oportun şi dacă ne permit condiţiile legale în primul rând”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că nu va fi organizat spectacol de Revelion deoarece nu mai este timpul necesar pentru a încheia contracte cu artiştii. „Este prea puţin timp şi nici nu ştiu dacă este potrivit, în condiţiile acestea pandemice. Focul de artificii, pe care îl aşteaptă botoşănenii, este un eveniment de tradiţie, la trecerea în Noul an, aici, la primrăie. Am vrut să marcăm în acest fel trecerea în Noul An şi să avem prevederea bugetară, în primul rând. Pentru focul de artificii avem timp să contractăm serviciile şi să semnăm un contract, dacă ne decidem. Depinde cum evoluează situaţia pandemică. Acest lucru ne-a constrâns până acum să facem planuri şi pentru spectacolul de Revelion. Exista un mare semn de întrebare să nu mai onorăm contractele cu artiştii şi de aceea nu am angajat sume din timp sau nu am perfectat contracte, pentru că era această incertitudine care, din punctul meu de vedere, este şi astăzi”, a mai spus Cosmin Andrei.

Deja ai votat!