Cumpărarea titlurilor de stat Tezaur se poate face și online

Românii pot cumpăra de acum online titlurile de stat Tezaur, cu maturități de un an, trei sau cinci an și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75%, respectiv 5,10%, a anunțat joi Ministerul de Finanțe. Pentru a cumpăra titluri de stat online, persoana care dorește să facă acest lucru trebuie să aibă un cont în Spațiul Privat Virtual (SPV), serviciul online al ANAF.

Detalii privind înregistrarea în SPV sunt disponibile aici.

Titlurile pot fi cumpărate online până pe 19 decembrie inclusiv. De asemenea, românii le pot cumpăra și de la între 6 şi 20 decembrie de la unităţile Trezoreriei Statului; între 6 şi 17 decembrie pentru mediul urban şi 6 şi 16 decembrie pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de Stat sunt mai exact un instrument financiar prin care o persoană împrumută bani statului pentru o anumită perioadă de timp pentru ca acesta să-și poată desfășura activitatea. Drept „răsplată” pentru ajutorul oferit, statul va plăti o dobândă pentru acei bani.

Deja ai votat!