Poliţiştii locali au dat în ultimele zile amenzi de peste 7000 de lei

În perioada 4 – 8 decembrie, la recomandarea viceprimarului Liviu Toma, poliţiştii locali au acţionat în municipiu pentru asigurarea fluenţei circulaţiei rutiere, respectarea reglementărilor legale privind oprirea, staţionarea şi parcarea autoturismelor. Totodată, poliţiştii locali au urmărit să se respecte prevederile legale în privinţa parcării maşinilor de mare tonaj.

Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale, a declarat că acţiunile au avut în principal caracter preventiv, de monitorizare a traficului. „În perioada amintită, au fost semnalate însă situaţii în care lipsa de educaţie şi respect pentru cetăţenii din municipiu a condus la aplicarea unor măsuri, în conformitate cu revederile legale în vigoare”, a declarat Ioan Onuţu. Potrivit oficialului, au fost constatate şi  sancţionate 52 de fapte, dintre care 23 cu amenzi, în valoare totală de 7.790 de lei. A fost dispusă măsura de blocare şi ridicare a 11 autoturisme, corelată cu aplicarea a 32 de puncte de penalizare pentru şoferii prinşi în ofsaid.

Cum oraşul este foarte aglomerat, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă, au fost dispuse măsuri de supraveghere a circulaţiei rutiere prin 67 de camere video. Poliţiştii locali vor monitoriza şi în peiroada următoare principalele intersecţii, zona centrelor comerciale, trecerile pentru pietoni şi parcările cu plată.

Facem apel la cetăţenii municipiului să sprijine acţiunile Poliţiei Locale şi să ne informeze atunci când constată că sunt încălcate regulile privind circulaţia rutieră. Dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă, este necesar, cu atât mai mult, să dăm dovadă de spirit civic şi de respect pentru semeni”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Deja ai votat!