Tânăr acuzat de tentativă de omor, după un atac cu maceta în plină stradă

foto arhivă

Un tânăr din comuna Trușești a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, în stare de arest preventiv, sub acuzația de tentativă de omor. În vârstă de 19 ani, Flavius Codreanu este acuzat că în vara acestui an l-a atacat cu maceta pe un alt tânăr. „S-a reținut că, în ziua de 10 august 2021, în jurul orei 12.48, în timp ce se aflau pe drumul public, din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a încercat să lovească de mai multe ori persoana vătămată I.R. cu un obiect tăietor (macetă), una dintre lovituri, îndreptată spre capul acesteia, fiind parată de persoana vătămată cu mâna stângă, I.R. suferind o amputație incompletă a antebrațului, leziune pentru vindecarea cărora a necesitat 95-100 de zile de îngrijiri medicale și care i-a pus în primejdie viața”, au precizat procurorii.

Atacul a avut loc ziua în amiaza mare, chiar în centrul comunei Trușești, pe fondul unui conflict verbal care a degenerat. Cu mâna aproape amputată, victima a reușit să scape și a făcut semne disperate de pe marginea drumului unui echipaj de poliție care trecea prin zonă. Agenții de poliție au solicitat ajutorul cadrelor medicale, iar bărbatul a fost transportat la Urgențe în șoc hemoragic, din cauza pierderii masive de sânge. Asta pentru că maceta i-a secționat și două vase importante de sânge. Imediat cum a ajuns la Spitalul Județean „Mavromati”, medicii au solicitat transferul acestuia la Iași, fiind necesar ca tânărul să ajungă cât mai repede la o clinică de chirurgie cardio-vasculară. Pentru că se afla în stare critică, s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD, care l-a transportat la Iași. „Pacientul a fost diagnosticat cu o fractură deschisă de pumn stâng și secțiune arteră radială și cubitală. A fost stabilizat şi transferat echipajului de pe elicopter, fiind necesară o intervenție cât mai rapidă, pentru a se limita pierderea de sânge şi afectarea arterelor”, a precizat atunci medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Prin urmare, a fost nevoie de intervenția medicilor din două județe pentru a-l salva pe cel rănit.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, care va verifica legalitatea întocmirii rechizitoriului și a administrării probatoriului, după care se va stabili data la care va începe procesul. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, tânărul va beneficia de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!