Un nou concert susținut de Filarmonică

Vineri, 10 decembrie, începând cu ora 18.30, Filarmonica „George Enescu” din Botoșani organizează un nou concert de muzică simfonică pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Aceasta este cea de-a 69-a stagiune.

Cel care va dirija orchestra în cadrul concertului de vineri este Radu Popa, iar prezent va fi și solistul Octavian Alin Lup. care va susține un recital la violoncel din operele simfonice ale unor celebri compozitori internaționali. Printre operele care se vor auzi vineri la Casa Sindicatelor se află R. Schumann – Concertul pentru violoncel și orchestră, în la minor, op. 129 și Fr. Schubert – Simfonia nr. 3, în re major, D. 200.

Accesul la concertul de muzică simfonică se face pe baza certificatului verde.

Tânărul violoncelist Octavian Alin Lup s-a născut la Cluj și a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București, la clasa profesorului Marin Cazacu, și ulterior pe cele ale Conservatorului National Superior din Paris cu celebrii Roland Pidoux și Xavier Philipps. Acesta s-a remarcat prin rezultatele obținute la concursuri de marcă, fiind semifinalist al Concursului International “George Enescu” și câștigător al premiului II la Concursul “David Popper” din Ungaria. De asemenea, Octavian Alin Lup, a concertat în țări precum Austria, Elveția, Israel, Maroc, Franța, Olanda sau Spania.

Deja ai votat!