Astăzi, slujbă de pomenire a preşedintelui UZPR

Doru Dinu Glăvan

Astăzi, la Biserica Banu, din Iaşi, strada Lăpușneanu, între orele 10:30 – 12:30, va avea loc slujba de pomenire a lui Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR). La slujbă vor participa ziariști din Filiala Iași a UZPR și din Moldova lui Ștefan cel Mare și Sfânt. De organizarea evenimentului se va ocupa echipa formată din membrii Filialei: Grigore Radoslavescu, Dan Teodorescu, Benone Tiron, Aionoaie Jică și Ionel Pintilii.

Am ales Biserica Banu cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Duminica Tuturor Sfinților dată fiind importanța excepțională a acestui lăcaș de cult și de cultură monument istoric de care se leagă oficierea primelor slujbe în limba română, editarea ziarelor <Neamul Românesc> și <România> în timpul Primului Război Mondial, unicitatea bisericii în spațiul cultural, istoric, publicistic, literar și artistic, slujirea bisericească și filantropică deosebită pentru comunitatea ieșeană – fapt cunoscut și apreciat de Doru Dinu Glăvan cu prilejul vizitelor și întâlnirilor cu breasla jurnaliștilor moldoveni din ultimii ani”, au anunţat organizatorii.

Slujba de Pomenire va fi oficiată de preotul paroh Bogdan Țifrea, redactor-șef al postului de radio “Trinitas” Iași.

Memoria prietenului, colegului și camaradului nostru ziarist de excepție mult iubit va fi evocată prin scurte alocuțiuni ale a celor prezenți și ale președintelui Filialei. Vă invităm pe toți care nu sunteți opriți de alte pricini să vă alăturați nouă”, au mai transmis reprezentanţii Filialei Iaşi a UZPR.

Biserica Banu (a Mitropolitului)  – Poarta Ortodoxiei ieșene spre Europa creștină – a fost rectitorită de părintele Dumitru Merticariu ( care își doarme somnul de veci în curtea lăcașului), om de aleasă cultură și spiritualitate, prieten bun al ziariștilor ieșeni, luptător neobosit pentru triumful presei libere și al spiritualității moldave și basarabene.

 

Deja ai votat!