Carantină încălcată pentru a merge la băut. Cheful l-a costat o mie de lei

Plasat în carantină la domiciliu, un bărbat în vârstă de 30 de ani a încălcat măsura doar pentru a merge la băut. Scena s-a petrecut vineri seară, când bărbatul a părăsit domiciliul declarat, în condițiile în care se afla în carantină sanitară impusă de autoritățile competente, ca să meargă la băut în Parcul Curcubeului, dar a fost prins de jandarmi.

„Dacă motivul era unul serios, iar pentru soluționare nu exista altă modalitate, poate ar fi fost de înțeles, dar să pleci din casă doar pentru a consuma băuturi alcoolice în Parcul Curcubeului din municipiul Botoșani, la ora 23, chiar nu este o scuză viabilă”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Faptul ca nu a recunoscut că se află în carantină până pe data de 16 decembrie nu l-a ajutat prea mult, jandarmii sancționându-l contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin urmare, bărbatul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, minimum prevăzut de lege pentru o astfel de contravenție.

 

Deja ai votat!