Lecţie de generozitate, predată de elevii de la Liceul Pedagogic

Consiliul Şcolar al Elevilor de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” a organizat, ca în fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă, o strângere de fonduri de la elevii claselor primare, gimnaziale și liceale. Cu suma consistentă adunată au fost pregătite daruri pentru copiii cu o situație materială specială.

Astfel, inimă lângă inimă, au adus zâmbetul și bucuria pe chipul celor 58 de copii din Complexul de case de tip familial <Sfântul Mina>, 100 de copii din Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale <Şansa mea>, 14 copii și 5 mame din Complexul de servicii tip rezidenţial <Micul prinţ>, prin pachetele pe care le-au oferit”, a declarat profesorul Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Pedagogic.

Potrivit oficialului, beneficiari ai acestui eveniment caritabil au fost și trei copii proveniți din familii defavorizate din liceu, care, din păcate, anul acesta și-au pierdut mama sau tatăl. Ei au primit haine noi, dulciuri, precum și o donație în numerar pentru a acoperi alte nevoi și a se bucura de un strop din magia sărbătorilor. În plus, nu au fost uitați nici colegii lor, elevii de liceu orfani care au primit o donație pentru a-și asigura cele necesare de Crăciun.

Cu entuziasm, elevii noștri au predat încă o dată lecția generozității, arătând că dăruind altora din suflet, ne dăruim nouă înșine lumină și învățăm să fim mai buni. Toate aceste activități au fost posibile prin implicarea membrilor Consiliului Școlar al Elevilor, Alexandra Antoneac – director departamentul de voluntariat, Fabian Mandric – președinte al CŞE, Robert Dolensche – vicepreședinte al CŞE, Mălina Zară – Avocatul Elevului și a tuturor voluntarilor.

Acțiunea s-a derulat sub îndrumarea și supravegherea domnului inspector profesor Laurenţiu Palade, dascălul care în fiecare an ne aduce aminte că Nașterea Domnului înseamnă speranță, încredere și bunătate”, a mai precizat Mirela Sănduleanu.

 

Deja ai votat!