Prefectul cere de la Ministerul Sănătăţii mai multe tichete pentru vaccinaţi

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor va cere mai multe tichete pentru persoanele vaccinate. Asta după ce, marţi dimineaţă, la centrele de vaccinare s-a iscat un adevărat scandal după ce acestea s-au epuizat în câteva ore.

Tichetele de vaccinare au ajuns la Botoșani în funcție de alocările bugetare primite de la Ministerul Sănătății. Solicitarea pentru aceste tichete a fost făcută în urmă cu mai bine de trei săptămâni, iar acestea au fost distribuite luni seară şi marţi dimineaţă, fiind epuizate în câteva ore. „Vom face o solicitare în cursul zilei de marți către ministrul Sănătății și în mod sigur vom reuși, până la sfârșitul anului, să ne achităm cel puțin la persoanele faţă de care suntem restanți”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Voucherele în valoare de 100 lei se distribuie în baza unei cereri scrise și a copiei adeverinței de vaccinare. Pot intra în posesia tichetelor botoșănenii vaccinați cu schema completă (adică a doua doză cu Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și unica doză cu Johnson.

Deja ai votat!