Recital la pian, pe scena Casei Sindicatelor

Vineri, 17 decembrie, începând cu ora 18.30, Filarmonica “George Enescu” din Botoșani organizează un nou nou concert de muzică simfonică pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Aceasta este cea de-a 69-a stagiune.

Orchestra Filarmonicii va performa sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, iar în cadrul concertului va fi prezent și solistul Horia Maxim care va susține un recital la pian din operele simfonice ale unor celebri compozitori internaționali. Astfel, Printre celebrele opere care se vor auzi vineri la Casa Sindicatelor se află S. Rachmaninov – Concertul pentru pian și orchestră nr. 2, în do minor, op. 18 și V. Kalinnikov – Simfonia nr. 1, în sol minor.

Horia Maxim (născut în anul 1971, la Galaţi) este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte oferă una dintre cele mai importante referinţe despre talentul său artistic. Anvergura staturii sale de interpret este sugerată, nu mai puţin, de complexitatea expresiei muzicale demonstrate de acesta în abordarea unui repertoriu vast şi complex, atât ca solist concertist – colaborator, în peste 500 de concerte, al majorităţii orchestrelor simfonice din România – cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini (ex. Maxim Quartet – grup constituit în anul 2011) în recitaluri camerale susținute pe scene din Germania, Franța, Italia, Austria, Israel, Japonia și România.

Deja ai votat!