Tânăr din Corni reținut în cazul furturilor de 50.000 de euro din zona Rădăuți

Cei opt suspecți implicați în furturile din zona municipiului Rădăuți (județul Suceava) au fost reținuți pentru 24 de ore, iar printre ei se află și un botoșănean, Gheorghiță Manea, din comuna Corni. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, aceștia sunt bănuiți de comiterea a 25 de furturi cu un prejudiciu estimat la 50.000 de euro. În spatele gratiilor au ajuns Sabin Ștefan Scripcariuc, de 29 de ani, din Rădăuți, considerat a fi capul grupării, respectiv Valentin Gheorghe Marcu, de 28 de ani, din Moldova Sulița, dar care își făcea veacul tot prin Rădăuți, și Gheorghe Cristian Plaiu, de 19 ani, din Mironu-Valea Moldovei. Cei trei au fost prinși în noaptea de duminică spre luni, la scurt timp după ce au comis ultimul furt în Rădăuți și încercau să pună la adăpost bunurile sustrase pe care le transportau cu un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria. Celelalte cinci persoane pentru care s-au emis ordonanțe de reținere sunt Nicolai Plaiu, de 28 de ani, din Mironu, Alexandru Plai, de 18 ani, din Mironu, Mihai Ionuț Gogolică, de 35 de ani, din Comănești, Marius Valentin Pleșca, de 36 de ani, din Șcheia și tânărul din comuna Corni.

Anchetatorii susțin că hoții acționau la pont, iar pentru a-i prinde polițiștii i-au monitorizat mai multă vreme. În urma flagrantului organizat, luni dimineață s-au derulat 15 percheziții la domiciliile suspecților. Cu această ocazie au fost ridicate bunuri provenite din furturi, precum și diferite sume de bani. Polițiștii au indisponibilizat trei autovehicule folosite la furturi, în valoare de peste 15.000 de euro. Ulterior, s-a realizat parțial procedura de recunoaștere a bunurilor sustrase de la persoanele vătămate, această activitate urmând a fi continuată și în perioada următoare. O parte din bunurile ridicate cu ocazia percheziției, recunoscute conform procedurilor legale, au fost restituite unui număr de 13 localnici din comunele Gălănești, Frătăuții Vechi, Voitinel, Marginea, Volovăț, Horodnic de Sus și municipiul Rădăuți.

Perchezițiile au avut loc două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia și patru pe raza comunei Valea Moldovei, iar una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni. La acțiunea de luni au participat nu mai puțin de 54 de polițiști de la Rădăuți, Gălănești, Marginea, Gura Humorului, Serviciul de Investigații Criminale, doi colegi de la IPJ Botoșani, două grupe ale Serviciului de Operațiuni Speciale, dar și 14 jandarmi.

 

Deja ai votat!