Gașcă de hoți trimisă în spatele gratiilor. Printre cei arestați se află și un tânăr din Corni

Botoșăneanul bănuit că ar fi implicat în gruparea de hoți care acționa în zona municipiului Rădăuți (județul Suceava) riscă să-și petreacă sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor. Reținut în primă fază pentru 24 de ore, Nicușor Manea, din comuna Corni, a fost prezentat marți (n.r. – 14 decembrie a.c.) în fața unui complet de judecată pentru drepturi și libertăți de la Judecătoria Rădăuți, care a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. În arest au rămas alți șase complici ai acestuia, toți bănuiți de furt. Decizia instanței nu este definitivă, suspecții având posibilitatea să conteste măsura la Tribunal. Dacă judecătorii vor decide menținea lor în arest, atunci Nicușor Manea va rămâne în spatele gratiilor până pe 12 ianuarie 2022.

Iată lista celor arestați

Scripcariuc Sabin Ştefan

Gogolincă Mihai Ionuţ

Plaiu Radu Nicolai

Manea Gheorghiţă Nicuşor

Plai Gheorghe Cristi

Marcu Valentin Gheorghe

Plai Alexandru

Suspecții sunt bănuiți că în perioada octombrie – decembrie a.c. ar fi comis 25 de furturi cu un prejudiciu estimat la 50.000 de euro. Anchetatorii susțin că indivizii ar fi acționat la pont, iar pentru capturarea lor a fost nevoie de mai multe investigații. Puși sub supraveghere, suspecții au fost capturați în urma unui flagrant care a avut loc în noaptea de duminică spre luni (n.r. 12 spre 13 decembrie a.c.). Ulterior, polițiștii și procurorii au organizat 15 percheziții la domiciliile suspecților, una dintre percheziții având loc și la domiciliul lui Nicușor Manea din comuna Corni.

Cu această ocazie, anchetatorii au ridicat mai multe bunuri provenite din furturi, precum și diferite sume de bani. Polițiștii au indisponibilizat trei autovehicule folosite la furturi, în valoare de peste 15.000 de euro, o parte din bunurile găsite la locuințele suspecților fiind recunoscute de victime. Astfel, 13 localnici din comunele Gălănești, Frătăuții Vechi, Voitinel, Marginea, Volovăț, Horodnic de Sus și municipiul Rădăuți, care au fost călcați de gașca de hoți, și-au primit lucrurile înapoi de la anchetatori.

 

Deja ai votat!